Першим містом з "паспортами вакцинації" у США став Нью-Йорк

Субота, 27 березня 2021, 19:58
Першим містом з паспортами вакцинації у США став Нью-Йорк

У Нью-Йорку запровадили так звані "паспорти вакцинації", що дозволятимуть щепленим проти Covid людям безперешкодно брати участь у масових заходах та пересуватися країною.

Джерело: USA Today

Деталі: Спеціальний додаток Excelsior Pass містить дані про вакцинацію громадянина або про нещодавній негативний тест на Covid-19. Завантажити Excelsior Pass на смартфони або інші пристрої можна вже з п'ятниці.

Після ідентифікації у додатку щеплена людина отримує код-пропуск, що працює за принципом електронного квитка.

Пропуск вже з понеділка працюватиме для десятків виставкових, мистецьких, розважальних майданчиків по всій країні. Також наявність "паспортів вакциніції" дозволить громадянам США збільшувати кількість запрошених на весільні вечірки або на інші заходи.

"Паспорти вакцинації" у Нью-Йорку фінансуються з бюджету штату і були створені на цифровій платформі IBM з використанням технології блокчейн.

Нагадаємо: 17 березня Єврокомісія презентувала проєкт "цифрових зелених сертифікатів" (Digital Green Certificate), які мають спростити вільне пересування у межах блоку. 25 березня депутати Європейського парламенту прийняли рішення прискорити голосування щодо цієї пропозиції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: