США скасували санкції проти Міжнародного кримінального суду

Субота, 3 квітня 2021, 01:50
США скасували санкції проти Міжнародного кримінального суду

Президент США Джо Байден підписав указ щодо скасування санкцій проти працівників Міжнародного кримінального суду, які запровадив Дональд Трамп.

Джерело: Видання Reuters, яке цитує заяву держсекретаря Ентоні Блінкена

Деталі: У п'ятницю США зняли санкції з прокурора Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда і керівника відділу юрисдикції, взаємодоповнення та співробітництва Факісо Мочочоко.

Заява, опублікована Блінкеном, скасовує санкції, накладені на представників суду через розслідування того, чи вчинили американські сили військові злочини в Афганістані.

У своїй заяві Блінкен зазначив, що Державний департамент також припинив обмеження візового режиму для частини персоналу МКС, запроваджені у 2019 році, і додав: "Ці рішення відображають нашу оцінку того, що прийняті заходи були недоречними та неефективними".

Блінкен також заявив, що Вашингтон хоч і скасовує санкції, проте продовжує "категорично не погоджуватися з діями суду щодо ситуації в Афганістані та Палестині".

Передісторія:

  • Сполучені Штати у вересні 2020 року запровадили санкції щодо прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) Фату Бенсуди у зв'язку з її розслідуванням того, чи чинили американські війська воєнні злочини в Афганістані.
  • ЄС засудив США за санкції проти прокурора Міжнародного кримінального суду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: