Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія перевезла через Босфор ракети до C-300, оминувши обмеження Туреччини — ЗМІ

Понеділок, 29 серпня 2022, 07:02
Росія перевезла через Босфор ракети до C-300, оминувши обмеження Туреччини — ЗМІ
ФОТО: GETTY

Росія змогла перекинути ракети для комплексу С-300 через Босфор до Чорного моря зі своїх баз у Сирії.

Джерело: незалежні військові експерти Naval News

Деталі: Зазначається, що Туреччина закрила Босфор для військових кораблів, тож Росія не може перекинути свої військові кораблі із Середземного моря до Чорного моря.

Реклама:

Протоку перетнуло торговельне судно Sparta II.

Пунктом призначення Sparta II був Новоросійськ, російський порт і велика військово-морська база неподалік керченського мосту. Naval News пише, що ракети С-300 повинні зміцнювати російську "оборону" поблизу Керчі, або в інших районах.

Імовірно, що корабель відплив з сирійського Тартуса, де на причалі було зібрано компоненти С-300, які, ймовірно, прибули з об'єкту в Масьяфі на півночі Сирії. Корабель вийшов у рейс 20 серпня і в ніч із 24 на 25 серпня пройшов Босфор. 27 серпня корабель увійшов до Новоросійська.

ВІДЕО ДНЯ

Sparta II належить ТОВ "Оборонлогістика", на яку США наклали санкції в травні і яка контролюється Міноборони Росії. Екіпаж цивільний, але вантаж часто військовий.

Нагадаємо:

  • 9 серпня агентство Bloomberg повідомляло, що Росія може нелегально завозити зброю з Сирії під виглядом комерційних вантажів.
  • Наприкінці липня судно Sparta II пройшло через Босфор на шляху з Сирії до Росії. Співробітники європейської розвідки, які стежили за цим судном, кажуть, що на ньому були військові машини.
  • Судно було помічено в Сирії з транспортними засобами в трюмі, помічено під час перетину протоки Босфор і пізніше ідентифіковане в Новоросійську з щонайменше 11 транспортними засобами, які воно, ймовірно, розвантажувало.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: