Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британію охопив наймасовіший страйк за останнє десятиліття

Середа, 1 лютого 2023, 11:21

У середу в Британії відбувається найбільший скоординований страйк за останнє покоління, що спричинив перебої у функціонуванні багатьох сфер. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

Масові страйки по всій країні призвели до закриття шкіл, зупинки більшості залізничних сполучень, а військові були приведені в готовність, щоб допомогти проводити прикордонны перевірки.

Реклама:

Очікується, що в середу страйкуватимуть близько 300 тисяч вчителів. Вони є найбільшою групою страйкарів в рамках більш широкої акції, в якій беруть участь 500 тисяч осіб, що є найвищим показником принаймні за останні десять років.

У британській профспілці працівників освіти пояснили, що у вчителів немає іншого вибору, окрім страйку, оскільки через низьку заробітну плату велика кількість вчителів іде з професії, а ті, хто залишаються, стикаються з труднощами.

В умовах інфляції, що перевищує 10% - найвищий рівень за останні чотири десятиліття - у Британії в останні місяці пройшла хвиля страйків у різних секторах, включаючи працівників охорони здоров'я і транспорту, працівників складів Amazon і поштових працівників Королівської пошти.

ВІДЕО ДНЯ

У середу міністр освіти Джилліан Кіган заявила, що вимоги значного підвищення заробітної плати лише підштовхнуть інфляцію.

"Ми не можемо дозволити собі підвищити зарплати одній частині працівників, що призведе до зростання інфляції, і погіршить становище всіх інших. Це економічно нерозумно", - сказала вона.

Страйки можуть мати негативний політичний вплив на уряд прем'єр-міністра Ріші Сунака. Його Консервативна партія відстає від опозиційної Лейбористської партії приблизно на 25 відсоткових пунктів, і опитування показують, що громадськість вважає, що уряд погано впорався зі страйками.

31 січня понад 10 тисяч людей протестували в Брюсселі з вимогою покращити умови праці та підвищити зарплати в секторі догляду за людьми, який особливо сильно постраждав під час пандемії COVID-19.

У Франції у вівторок відбувся другий загальнонаціональний страйк проти пенсійної реформи, який порушив роботу французьких електростанцій, громадського транспорту та шкіл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
фотоРакетний удар РФ по Одесі: голова ОВА повідомив про наслідки і опублікував фото
01:30
Губернатори РФ скаржаться на атаку БпЛА і пошкодження енергетичної інфраструктури
01:04
Черговий обстріл Одеси підкреслює важливість посилення ППО України – посол США
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
футбол"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
Усі новини...