Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міжнародна федерація журналістів розгляне виключення представників РФ

Середа, 1 лютого 2023, 18:56

Міжнародна федерація журналістів у середу висловила жаль через вихід представників чотирьох країн через присутність в організації Союзу журналістів Росії, й оголосила, коли буде розглянуте рішення про можливе виключення останніх.

Про це йдеться в заяві на сайті МФЖ, яку цитує "Європейська правда".

Там стверджується, що організація визнає право членів на добровільний вихід і продовжить залучати нових членів по всьому світу, "надаючи підтримку чинним членським організаціям та підтримуючи діалог, спрямований на захист прав журналістів та працівників ЗМІ".

Реклама:

Коментуючи питання виключення з МФЖ Союзу журналістів Росії, в організації зазначили, що вже відповідали на нього країнам, які вийшли, зокрема й на двох зустрічах у Копенгагені 20 вересня 2022 року та 27 січня 2023 року.

"Незважаючи на це, 19 грудня профспілки нордичних країн заявили, що не мають довіри до МФЖ, що вони не задоволені трьома питаннями: "Росія", "Прозорість" і "Демократія", – зазначається в заяві Міжнародної федерації журналістів.

Там додали, що механізм виключення СЖР було задіяно після того, як вона у жовтні 2022 року відкрила чотири представництва на анексованих Росією територіях України. Відповідно до статті 16 конституції МФЖ, це питання має спершу розслідувати генеральний секретар організації, після чого – доповісти виконавчому комітету.

ВІДЕО ДНЯ

"Звіт генерального секретаря буде представлений адміністративному комітету 9 лютого і розглянутий 22 лютого на позачерговій сесії виконавчого комітету, який має повноваження призупинити членство СЖР", – йдеться в повідомленні.

Напередодні представники Фінляндії, Норвегії, Данії та Ісландії оголосили про вихід із Міжнародної федерації журналістів через питання до процесу прийняття рішень в організації, у тому числі й через те, що членами організації досі залишаються представники контрольованих Кремлем пропагандистських ресурсів. 

Медійники чотирьох нордичних країн пояснили свій вихід нібито недемократичними практиками, неетичним фінансуванням і тим, що МФЖ досі не вигнала зі свого складу представників російських держЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:10
Зеленський: Нагальні пріоритети – зрив будь-яких наступальних дій РФ
22:48
фотоУ Черкасах пожежна машина налетіла на тролейбус: двоє людей потрапили до лікарні
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
21:32
Топгенерал НАТО щодо просування росіян: Прогрес обмежений, Україна ще може перемогти
21:30
Ворог прорвався у Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи – "Хортиця"
21:16
Шольц порівняв НАТО з героями роману Дюма: Всі за одного, один за всіх
21:01
"Укренерго" про наслідки атаки: імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит
20:57
Захарова погрожує Лондону "жорсткою" реакцією у відповідь на видворення військового аташе
Усі новини...
Реклама: