Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські бізнесмени намагалися вивезти до Ірану вкрадені авіадвигуни – СБУ

Вівторок, 2 травня 2023, 16:59
Українські бізнесмени намагалися вивезти до Ірану вкрадені авіадвигуни – СБУ
фото: сбу

Українські підприємці намагалися вивезти до Ірану та продати два викрадені з держпідприємства авіадвигуни, які "замовник" планував встановити на літаки АН-74.

Джерело: пресслужба СБУ, пресслужба Запорізької обласної прокуратури 

Деталі: За інформацією слідства, організаторами є двоє власників дніпровської компанії, яка спеціалізується на вантажних перевезеннях до країн Близького Сходу і Африки. Вони планували вивезти авіадвигуни з України під виглядом комплектуючих для магістральних газогонів, вносячи недостовірні дані до транспортних декларацій.

Реклама:

Йдеться про два турбореактивні авіадвигуни Д-36, які були викрадені під час ліквідації одного з держпідприємств. Ділки планували зробити "косметичний ремонт" цих агрегатів і виготовити на них підроблені документи для подальшого продажу іноземцям за 400 тисяч доларів.

 

За інформацією СБУ, "замовники" планували використати обладнання на військово-транспортних літаках АН-74.

Зловмисники зберігали авіапродукцію в ангарі на території підприємства. Там її виявили правоохоронці при обшуках за місцем роботи фігурантів.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі двигуни вилучено для проведення експертиз. Надалі буде вирішено питання щодо їх передачі на потреби оборонно-промислового комплексу України.

Слідчі почали провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: