Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мілані попрощались із Берлусконі

Четвер, 15 червня 2023, 03:50
У Мілані попрощались із Берлусконі
Похорон Сільвіо Берлусконі. Фото АР

У Міланському соборі в середу відбулась церемонія прощання з колишнім прем’єр-міністром Італії й лідером партії "Вперед, Італіє!" Сільвіо Берлусконі, з нагоди чого раніше оголосили день національної жалоби.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в матеріалі AP.

Обкладену трояндами труну Берлусконі підняли з катафалка й внесли до Міланського собору для заупокійної меси під оплески тисяч людей, що зібрались, аби попрощатись із експрем’єром.

Реклама:

У своєму виступі архиєпископ Мілана Маріо Дельпіні підкреслив неоднозначність постаті Берлусконі, зазначивши, що він був бізнесменом, який зазнавав успіхів і невдач, політиком, який перемагав і програвав, і особистістю, яка прагнула слави і мала шанувальників і недоброзичливців.

"Але в цей момент прощання і молитви, що ми можемо сказати про Сильвіо Берлусконі? Він був людиною: прагнення до життя, прагнення до любові, прагнення до радості. Він – людина, і тепер він зустрічається з Богом", – додав він.

 

На прощанні з Берлусконі прийшли провідні італійські діячі, зокрема прем’єр-міністерка Джорджія Мелоні й президент Серджо Матарелла, а також експрем’єри Маттео Ренці, Паоло Джентілоні і Маріо Драгі.

ВІДЕО ДНЯ

Серед іноземних гостей були присутні прем’єр Угорщини Віктор Орбан і правлячий емір Катару шейх Тамім бін Хамад Аль Тані.

 

Рішення Мелоні оголосити день жалоби за покійним експрем’єром не схвалили політичні опоненти чинного уряду, оскільки його за останні три десятиліття оголошували лише для двох колишніх президентів.

Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі помер у міланській лікарні Сан-Рафаеле у віці 86 років у понеділок, 12 червня.

Берлусконі, який очолював три італійські уряди з 1994 по 2011 рік, більшість італійців вважають найвпливовішою фігурою в країні за останні десятиліття, але й досі не мають спільної думки щодо того, чи був цей вплив позитивним чи негативним для країни.

Політик відомий дружбою з президентом РФ Владіміром Путіним і відзначився неоднозначними заявами щодо України. Зокрема, у жовтні 2022 року він заявляв, що Україна може піти на переговори з Росією, якщо їй перестануть допомагати зброєю і натомість пропонуватимуть лише допомогу у відновленні.

Перед цим Берлусконі сказав, що до війни проти України "Путіна підштовхнув російський народ, партія, його міністри", а метою вторгнення було начебто утворити в Києві уряд "гідних людей".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування