Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США припускають, що "червоні лінії" Путіна є гнучкішими, ніж вважали раніше – Politico

Четвер, 29 червня 2023, 11:56
У США припускають, що червоні лінії Путіна є гнучкішими, ніж вважали раніше – Politico
Володимир Путін, Reuters

Після заколоту в Росії американські посадовці підозрюють, що так звані "червоні лінії" Володимира Путіна є гнучкішими, ніж вважалося раніше, у тому числі щодо питання постачання озброєння Україні.

Джерело: Politico

Дослівно: "Американські посадовці підозрюють, що одним з мотивів Путіна для укладення угоди з Пригожиним було уникнення широкомасштабного насильства на території Росії. 

Реклама:

Це змусило декого (на Заході - ред.) замислитися над тим, чи можуть вони піти далі і надати Україні смертоноснішу зброю з більшою дальністю дії – в тому числі і F-16. 

Вони думають: червона лінія Путіна може бути м'якшою, ніж вважалося раніше, і він може вирішити не йти на ескалацію, побоюючись розширення конфлікту – так вважають двоє людей, знайомих з ходом дискусії. Але вони підкреслили, що жодного рішення ще не прийнято".

Деталі: Держсекретар США Ентоні Блінкен, відповідаючи у вівторок на запитання, чи може хаос у російській армії стимулювати контрнаступ України, заявив: "Я думаю, що є певна можливість".

ВІДЕО ДНЯ

Однак він додав, що американські чиновники все ще чекають, щоб побачити, як розвиватимуться події.

Як наголошує видання, у короткостроковій перспективі очевидно, що саміт НАТО, який відбудеться через два тижні в Литві, набуде нової актуальності. Блінкен натякнув на "потужний пакет для України", який буде представлений лідерами НАТО у Вільнюсі. Але також можливо, що плани альянсу щодо можливого вступу України можуть змінитися, враховуючи військову слабкість Росії і цілком реальну перспективу громадянської війни на її кордонах.

Президент Eurasia Group Ян Бреммер вважає, що "це все ще висока планка (для потенційного членства України в НАТО), тому що 31 країна (НАТО) має сказати "так".

Пряма мова: "Але це допоможе. У Заходу тепер менше причин турбуватися про передбачувані червоні лінії Путіна, і більше причин турбуватися про те, як підготуватися до дестабілізованої, непередбачуваної ситуації в Росії".

Більше деталей: Як повідомляє Politico, на думку одних аналітиків, "стриманість" Путіна під час угоди з Пригожиним може бути ознакою його раціональності, на думку інших – ослаблений диктатор може стати ще більш божевільним.

Крихкість путінського режиму також змушує деяких американських посадовців детальніше розглядати можливість постпутінської Росії – і ядерного запасу, який може стати ще більш дестабілізуючим фактором для світового порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:42
Вбивство ветерана АТО у Києві: виконавець отримав 15 років тюрми
18:32
У травні до бюджету надійшло понад 150 мільярдів податків і зборів: план перевиконали на 12 мільярдів
18:31
"Історія про справжню наполегливість". У Львові чоловік отримав водійські права з 16-ї спроби
18:30
Понад 155 тисяч жінок оновили дані через "Резерв+". Також відомо про 141 тисячу заброньованих – Міноборони
18:25
Підвищення тарифів та мобілізаційні нововведення: що зміниться для українців з червня
18:20
Міноборони перерахувало приклади, коли і чому військовозобов'язаний може бути "у розшуку"
18:14
Міноборони: 4% українців, які оновили дані в "Резерв+" мають статус "у розшуку"
18:11
В МЗС Литви вважають, що Україна може завдавати ударів по Білорусі
18:00
"Відчутна потреба в спеціалістах": в Україні запровадили інтернатуру з судово-медичної експертизи
17:59
Швейцарський банк Credit Suisse офіційно припинив існування: UBS завершив поглинання
Усі новини...
Реклама: