Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потенційний кандидат у президенти США приїхав в Україну і зустрівся із Зеленським

Четвер, 29 червня 2023, 18:30
Потенційний кандидат у президенти США приїхав в Україну і зустрівся із Зеленським
Mike Pence, Getty Images

Колишній віцепрезидент США і кандидат на номінацію від Республіканської партії Майк Пенс у четвер, 29 червня, приїхав з неанонсованим візитом до України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NBC News.

Зазначається, що під час поїздки в Україну Пенс зустрівся із президентом Володимиром Зеленським.

Реклама:

"Приїзд сюди як приватної особи, можливість на власні очі побачити героїзм українських солдатів…побачити героїзм людей в Ірпені… побачити сім'ї, чиї будинки були буквально розбомблені в розпал російського вторгнення, лише зміцнює мою рішучість зробити свій внесок, продовжувати закликати до рішучої американської підтримки наших українських друзів і союзників", – сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

Пенс також відвідав міста Мощун, Буча та Ірпінь у Київській області, які постраждали від російської окупації на початку вторгнення.

"Я тут, тому що важливо, щоб американський народ зрозумів прогрес, якого ми досягли, і те, як підтримка українських військових відповідає нашим національним інтересам", – додав Пенс.

Зеленський наголосив, що підтримка США для боротьби України за свободу "життєво важлива". 

Він повідомив, що говорив із Пенсом про оборону, взаємодію і співпрацю у сфері безпеки, а також про перспективи членства України в НАТО.

На початку червня Пенс оголосив, що балотуватиметься на посаду президента, розпочавши боротьбу за номінацію від Республіканської партії.

Він також заявляв, що підтримує допомогу США Україні, а також зробив зауваження експрезиденту США Дональду Трампу, який називав Путіна "генієм".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування