Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Столтенберг: Ми свідомо наближаємо Україну до НАТО, знаючи, що Москва протестуватиме

Середа, 12 липня 2023, 14:50

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс ухвалив найбільш сильне своє рішення щодо України на шляху до її членства з цілковитим усвідомленням, що Москва протестуватиме.

Про це він сказав на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, передає кореспондент "Європейської правди" з Вільнюса.

"Найбільшим ризиком для Європи буде, якщо президент Путін виграє. Бо це означатиме, що він досяг своїх цілей, порушивши міжнародне право і застосувавши силу. Це буде трагедією для України, але і небезпекою для нас", – сказав Столтенберг, відповідаючи на запитання про попередження Кремля у зв’язку з очікуваними гарантіями безпеки для України з боку окремих держав НАТО.

Реклама:

Саме тому, за словами генсека, члени Альянсу чітко заявляють, що Україна має право сама обирати свій шлях і те, частиною яких оборонних союзів хоче бути.

"Тому ми ніколи не дозволимо, щоб Москва вирішувала, хто може, а хто не може бути членом Альянсу", – сказав Столтенберг.

Він нагадав, що Росія була проти будь-якого розширення НАТО.

ВІДЕО ДНЯ

"Тому ми рухаємо Україну ближче до членства у НАТО сьогоднішніми рішеннями, які є найсильнішими, які будь-коли ухвалювалися, з цілковитим усвідомленням, що Москва протестуватиме. Так було, коли приєднувалась Фінляндія чи Швеція, чи Північна Македонія", – зазначив генсек.

Як повідомлялося, Зеленський радикально змінив думку про рішення НАТО щодо України після жорсткої критики напередодні.

"Результати саміту гарні, але якби було запрошення, були б ідеальними", – наголосив Зеленський.

Читайте також: Альянс без плану дій: чому саміт НАТО у Вільнюсі став провалом та що варто робити Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування