Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ опублікували текст домовленості G7 про гарантії безпеки для України

Середа, 12 липня 2023, 15:40

Країни G7 погодили багатосторонні рамки для надання Україні довгострокових гарантій безпеки, спрямованих на захист від майбутньої агресії з боку Росії.

Джерело: "Європейська правда" із посиланням на Financial Times, яке отримало текст документа, що його погодили в рамках саміту НАТО у Вільнюсі

Дослівно в документі: "Сьогодні ми розпочинаємо переговори з Україною, щоб формалізувати... нашу незмінну підтримку України, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність, відновлює свою економіку, захищає своїх громадян і прагне до інтеграції в євроатлантичне співтовариство".

Деталі: У заяві додається, що переговори з Києвом розпочнуться негайно.

Зобов'язання, до яких країни, що не входять до G7, також запрошені приєднатися, включатимуть постачання "сучасної військової техніки на суші, в повітрі та на морі", підготовку українських військових, обмін розвідданими та допомогу у сфері кіберзахисту.

В обмін на це Київ зобов'язується провести реформи, в тому числі судової системи та цивільного контролю за збройними силами.

Нагадаємо: Раніше у британському уряді повідомляли, що країни "Групи семи" підготували довгострокові безпекові гарантії для України, які називають історичними та кроком до завершення поточної фази війни.

Глава офісу президента Андрій Єрмак вважає, що безпекові гарантії від західних партнерів будуть надані згодом, до весни 2024 року, а не на Вільнюському саміті НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: