Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС запровадить нові санкції проти Білорусі вже наступного тижня – ЗМІ

Вівторок, 18 липня 2023, 18:58
ЄС запровадить нові санкції проти Білорусі вже наступного тижня – ЗМІ
Фото: Getty Images

Європейський Союз наступного тижня запровадить нові санкції проти Білорусі, санкційний пакет стосуватиметься бойових та авіакомпонентів.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на кореспондент "Радіо Свобода" Рікарда Джозвяка

Деталі: Джозвяк повідомив, що "Євросоюз нарешті зробив прорив щодо санкцій", які будуть накладені на Білорусь.

Також, за його інформацією, немає жодних відступів або винятків щодо скасування санкцій проти білоруських виробників калійних добрив, включаючи "Білоруськалій", що лобіювали деякі країни ЄС. За його словами, ці санкції відстояли Естонія, Латвія, Литва та Польща.

е фактично новий пакет санкцій щодо МІнську, який спрямований на дві сфери: бойові компоненти та авіакомпоненти", – додав Джозвяк.

За даними DW, Євросоюз планує запровадити новий пакет санкцій проти Білорусі у зв'язку з порушеннями прав людини до третьої річниці президентських виборів у країні.

Як повідомляють джерела DW, обговорюється й інший пакет санкцій, який пов'язаний з участю Мінська у російській війні проти України.

Передісторія:

  • Раніше ЄС запровадив шість пакетів санкцій проти Білорусі, останній з яких набув чинності рік тому. Протягом кількох місяців в ЄС обговорюються нові обмежувальні заходи щодо Мінська через його участь у війні Росії проти України. 
  • Раніше депутати Європарламенту закликали Міжнародний кримінальний суд розглянути можливість видачі ордера на арешт самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка.
  • Крім того, євродепутати закликали ЄС напрацювати стратегію збереження незалежності Білорусі та її демократичного переходу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування