Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент Угорщини відмовився розглянути заявку Швеції про вступ до НАТО

Середа, 25 жовтня 2023, 11:02

Парламент Угорщини відхилив пропозицію провести голосування щодо схвалення заявки Швеції на вступ до НАТО.

Джерело: АР, "Європейська правда"

Деталі: Керівна угорська партія "Фідес" на чолі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном з липня 2022 року гальмує заявку Швеції на приєднання до Альянсу, стверджуючи, що шведські політики говорять "відверту брехню" про стан демократії в Угорщині.

Реклама:

За словами опозиційної депутатки Агнеш Вадаї, у вівторок угорські депутати заблокували пропозицію про призначення голосування щодо ратифікації шведської заявки.

За її словами, наступний можливий час для голосування буде під час парламентської сесії, яка розпочнеться 6 листопада.

Угорські посадовці неодноразово заявляли, що їхня країна не буде останнім членом, який підтримає заявку Швеції.

ВІДЕО ДНЯ

Зволікання Угорщини і Туреччини розчарували інших союзників по НАТО, які швидко погодилися прийняти Швецію і Фінляндію до Альянсу після того, як сусідні країни відмовилися від свого багаторічного військового нейтралітету.

Нагадаємо:

  • 23 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після кількох місяців зволікань скерував парламенту країни для ратифікації протокол про вступ Швеції до Північноатлантичного Альянсу.
  • Спікер турецького парламенту Нуман Куртулмуш заявив, що парламент вже найближчим часом може розглянути питання про схвалення заявки Швеції.
  • За даними Bloomberg, генсек НАТО Єнс Столтенберг хоче, щоб Швеція стала членом Альянсу не пізніше зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, запланованої на 28-29 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: