Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Південна Корея, Японія і США підтвердили, що КНДР постачає зброю Росії

Четвер, 26 жовтня 2023, 11:59
Південна Корея, Японія і США підтвердили, що КНДР постачає зброю Росії
Фото: Getty Images

Південна Корея, Японія і США рішуче засудили постачання Північною Кореєю зброї і військової техніки до Росії і заявили, що мають підтвердження таких поставок.

Джерело: Reuters із посиланням на спільну заяву країн

Дослівно: "Республіка Корея, Сполучені Штати та Японія рішуче засуджують надання Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР) військової техніки та боєприпасів Російській Федерації для використання проти уряду та народу України".

Реклама:

"Такі поставки зброї, кілька з яких, як ми зараз підтверджуємо, були завершені, значно збільшать людські жертви російської агресивної війни", - йдеться в заяві міністрів закордонних справ трьох країн".

Деталі: В заяві вказується, що Північна Корея прагне отримати військову допомогу від Росії для розвитку власного військового потенціалу в обмін на підтримку Москви в галузі озброєнь.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • Проєкт Beyond Parallel американського Центру стратегічних і міжнародних досліджень зафіксував у вересні різке зростання кількості вантажних перевезень між Північною Кореєю та Росією після зустрічі лідерів обох держав у вересні.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...