Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З окупованого Криму вдалося вивезти ще двох українських дітей

П'ятниця, 10 листопада 2023, 15:06
З окупованого Криму вдалося вивезти ще двох українських дітей
Фото Єрмака

В межах реалізації плану дій Bring Kids Back UA Україні вдалося повернути з окупованого Криму ще двох українських дітей.

Джерело: повідомлення керівника Офісу президента Андрія Єрмака

Дослівно: "В межах реалізації затвердженого плану дій Президента Bring Kids Back UA нам вдалося повернути додому ще двох українських дітей. Це Єгор та Валерія, 2009 та 2015 років народження. Вони приїхали разом з бабусею.

Реклама:

Ці діти народилися в Криму та опинилися під опікою бабусі у зв’язку зі смертю батька та позбавленням батьківських прав їх матері".

Деталі: Єрмак розповів, що після повномасштабного вторгнення росіяни активізувався тиск на осіб, які дотримуються проукраїнських поглядів і бабуся ухвалила рішення виїхати з Криму разом з дітьми.

"Вона звернулася до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з проханням про сприяння у переїзді разом з неповнолітніми. Наша команда допомогла їм виїхати до України, була розроблена легенда, яку родина використовувала при контактах з представниками окупаційної влади та спецслужб країни-агресора. Зараз вони вже у Києві", - написав він.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • У п’ятницю стало відомо, що Україна домовилася про повернення депортованого з окупованого Маріуполя 17-річного Богдана Єрмохіна.
  • 9 жовтня Україні вдалося повернути дев’ятьох дітей з Херсонщини, які перебували на тимчасово окупованій території.
  • Ще кілька дітей вдалося повернути 21 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування