В новому пакеті санкцій ЄС планує заборонити експорт до РФ двигунів для дронів – ЗМІ

Середа, 15 листопада 2023, 14:27
В новому пакеті санкцій ЄС планує заборонити експорт до РФ двигунів для дронів – ЗМІ
ФОТО LAPRENSA.COM.BО

Європейський союз в 12-му пакеті санкцій ЄС проти Росії пропонує заборонити експорт діамантів та додати до санкційного списку хімікати, літієві батареї, термостати, а також двигуни та сервомотори для безпілотників, які РФ виробляє та використовує проти України.

Джерело: "Європейська правда", Bloomberg з посиланням на отримані документи ЄС

Деталі: У публікації йдеться, що ця пропозиція міститься в 12-му пакеті санкцій ЄС, який також включає заборону на експорт діамантів та заходи щодо посилення контролю за дотриманням верхньої межі цін на російську нафту.

Реклама:

Як зазначає агентство, ЄС пропонує додати до списку товарів з обмеженим доступом хімікати, літієві батареї, термостати, а також двигуни та сервомотори для безпілотників.

Bloomberg уточнює, що країни-члени Євросоюзу мають обговорити пропозиції цього тижня, і вони можуть змінитися до того, як будуть схвалені.

Основна увага нового пакету санкцій спрямована на подальше обмеження здатності Кремля обходити санкції ЄС та підтримувати свою військову машину, а також на скорочення джерел доходів Москви.

ВІДЕО ДНЯ

ЄС також пропонує такі кроки:

  • заборонити росіянам обіймати посади в європейських компаніях, які надають послуги рахунків та зберігання криптоактивів;
  • заборонити надання ліцензій на програмне забезпечення для управління підприємствами та програмне забезпечення для промислового дизайну й виробництва;
  • вимагати, щоб фірми в Європі, які належать або контролюються росіянами або російськими юридичними особами, отримували дозвіл на переказ коштів за межі ЄС;
  • запровадити вимогу, щоб експортери включали до своїх контрактів пункти, що забороняють реекспорт до РФ певних товарів.

Нагадаємо: 

  • Раніше високий представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель спрогнозував, що новий, дванадцятий пакет санкцій проти Росії може бути погоджений і представлений уже цього тижня.
  • За даними Bloomberg, пропозиції 12-го пакета санкцій ЄС передбачають обмеження на торгівлю товарами сукупною вартістю близько 5 мільярдів євро.
  • У новому пакеті можуть бути присутні понад 100 фізичних та чотири десятки юридичних осіб. Обговорюють також заборону працевлаштування росіян на роботу в так звані "чутливі" сектори й репатріації російських активів у ЄС.
  • Обговорення нових санкцій зрушило з мертвої точки після того, як міністри закордонних справ країн "Групи семи" на зустрічі в Японії дали зелене світло на запровадження обмежень стосовно діамантів російського походження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: