Чехія заморозить усі держактиви Росії – МЗС країни

Середа, 15 листопада 2023, 19:56
Чехія заморозить усі держактиви Росії – МЗС країни
Ян Ліпавський, фото: Getty Images

Чехія планує заморозити всі державні активи РФ на своїй території. Уряд країни в середу підтримав відповідну пропозицію міністра закордонних справ Яна Ліпавського.

Джерело: Ліпавський у Twitter (X), повідомляє "Європейська правда"

Деталі: "За моєю пропозицією уряд сьогодні схвалив заморожування російських державних активів у Чеській Республіці. На цьому комерційна діяльність, яку Росія використовує для фінансування вбивств українців, закінчується", – написав голова чеського МЗС.

Реклама:

Він не конкретизував обсягу цих активів і термінів утілення рішення.

Водночас на пресконференції, яку цитує портал Novinky, Ліпавський оголосив про внесення до чеського санкційного списку російського федерального підприємства з управління активами за кордоном управління справами президента РФ "Госзагрансобственность".

"Підприємство є юридичною особою, яка фінансує російський режим, який вбиває мирне населення в Україні", – зазначив він.

ВІДЕО ДНЯ

Голова МЗС Чехії вказав, що об'єкти нерухомості, пов’язані з "Госзагрансобственностью", розміщені переважно у Празі та Карлових Варах. Фінансові рахунки підприємства будуть заблоковані, а його власність у земельному кадастрі заморожена, аби воно не змогло продати нерухомість.

Нагадаємо:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: