Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проорбанівська організація заявила, що "за опитуванням" угорці – проти України в ЄС

П'ятниця, 17 листопада 2023, 15:22
Проорбанівська організація заявила, що за опитуванням угорці – проти України в ЄС
ФОТО REUTERS

Наближений до угорської влади аналітичний центр Nézőpont Intézet опублікував результат "опитування", згідно з яким більшість угорців виступають проти вступу України в ЄС.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на опубліковані дані 

Деталі: Згідно з наведеними результатами, 62% угорців "не згодні з тим, що Україна має приєднатися до Європейського Союзу", натомість тільки 26% – згодні.

Реклама:

Стверджується, що більшість провладних виборців – 78% – не хочуть бачити Україну у ЄС, а серед прихильників лівих партій частка тих, хто вважає вступ України неприйнятним, однакова з тією, хто його підтримує: по 44%.

За даними Nézőpont Intézet, 54% жителів Будапешта, які загалом виступають проти позиції уряду, не згодні з приєднанням України до ЄС, тоді як 30% – згодні.

Примітно, що результат "дослідження" Nézőpont Intézet, який незалежні угорські ЗМІ відносять до наближених до влади, опублікували у день, коли угорський уряд оприлюднив запитання для так званих "консультацій" з населенням щодо вступу України у ЄС. 

ВІДЕО ДНЯ

Тут можна прочитати детально про чотири маніпулятивні питання про Україну, які висунуть на "консультації".

Що передувало:

  • Останнім часом Угорщина активізувала свої погрози заблокувати початок переговорів про вступ України до ЄС через нібито утиски прав угорськомовної меншини в Україні.

Читайте пояснення про те, чому ми програємо угорський "референдум" та що це змінить. Або дивіться коротке відео з поясненнями на нашому Youtube-каналі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: