Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тривалі тривоги через МіГи: Зеленський доручив знайти рішення

П'ятниця, 17 листопада 2023, 15:46
Тривалі тривоги через МіГи: Зеленський доручив знайти рішення
МіГ-31К. фото Getty Images

На засіданні Ставки верховного головнокомандувача президент Володимир Зеленський дав доручення розробити рішення, щоб тривалі повітряні тривоги через зліт МіГів не паралізували життя країни.

Джерело: глава держави у соцемержах

Пряма мова: "Окремо доручив Міністерству оборони, Генштабу та Кабміну запропонувати рішення, щоб вильоти носіїв "Кинджалів" не паралізували країну на години".

Реклама:

Деталі: Зазначається, що на засіданні президент заслухав велику доповідь міністра оборони Умєрова про потреби українських воїнів у техніці, ракетах, боєприпасах, обладнанні та послугах – в усьому необхідному для подальшої деокупації України.

Ще на порядку денному були реалізація поточних контрактів, кнтрактування на наступний рік як із вітчизняним ОПК, так і з закордонними постачальниками, систематизація очікуваної міжнародної технічної допомоги.

На Ставці була доповідь міністра стратегпрому Камишіна щодо нарощування обсягів виробництва на підприємствах вітчизняного ОПК.

ВІДЕО ДНЯ

Щодо ситуації на фронті Зеленський заслухав доповіді головкома Залужного, командувачів Сирського, Тарнавського, Москальова та Содоля.

Передісторія:

  • У Повітряних силах пов’язують тривале перебування російських винищувачів МіГ-31К у повітрі останнім часом із відпрацюванням дозаправки в повітрі.
  • Через те, що від тривалих повітряних тривог страждають бізнес, економіка, не працюють сервіси, діти не ходять до школи, знову піднялось питання щодо доцільності оголошувати повітряну тривогу.
  • У Повітряних силах зазначили, що рішення щодо того, чи скасовувати повітряну тривогу на час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К, може ухвалити виключно вище керівництво держави, водночас загроза ракетних ударів "Кинджалами" залишається реальною.
  • Речник ПС полковник Юрій Ігнат пояснював: при загрозі застосування балістичного озброєння оголошується тривога в тих чи інших регіонах, куди може досягти балістика. МіГ-31К (запущена з нього аеробалістична ракета "Кинджал") може дістати в будь-яку точку нашої держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:47
Підприємці тепер можуть відкрити рахунок в ПриватБанку онлайн за допомогою Дія.Підпис
12:34
відеоСезон "бавовни" в розпалі: дрони СБУ уразили дві нафтобази в РФ – джерело
12:30
мапаНайближчими днями трохи потеплішає, але вночі ще будуть заморозки
12:30
фотоРосія скинула дві авіабомби на подвір'я школи в Бериславі
12:25
Україна розпочне перемовини про безпекову угоду з Ірландією
12:24
Ввечері можливі відключення світла побутовим споживачам: енергетики назвали умову
12:22
WhatsApp для Windows отримав новий адаптивний інтерфейс, багатовіконність та навігаційне меню
12:21
Опитування у Британії спрогнозувало ще більшу поразку для партії прем'єра Сунака
12:01
блогСпортдир на Джиро: відомий український велопрофі розкрив, які функції виконує спортивний директор команди
11:57
"Земельний банк": Рада затвердила розподіл доходів від оренди держземель
Усі новини...
Реклама: