Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За добу 5 цивільних загинули та 15 дістали поранення через агресію Росії

Четвер, 2 листопада 2023, 09:32
За добу 5 цивільних загинули та 15 дістали поранення через агресію Росії
Наслідки обстрілу Дніпропетровщини, фото з соцмереж Лисака

Внаслідок російської агресії за добу загинули щонайменше 5 людей, ще 15 осіб дістали поранення.

Джерело: виконуючий обов’язки начальника Донецької ОВА Ігор Мороз, очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, очільника Херсонської ОВА Олександр Прокудін, очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко

Деталі: За словами Мороза, на Донеччині росіяни поранили 2 жителів регіону: у Єлизаветівці і Максимільянівці.

Реклама:

За словами Синєгубова, на Харківщині внаслідок обстрілу з РСЗВ села Зелений Гай Ізюмського району дістала поранення 61-річна жінка. Постраждала госпіталізована в стані середньої тяжкості.  

У Вовчанську Чугуївського району через обстріли пошкоджено житлові будинки, ветеринарну лабораторію, приміщення агропідприємства. У селі Устинівка Куп'янського району обстрілом пошкоджено приватний будинок та с/г техніку, у елі. Курилівка - будинок та господарчу споруду. 

Також під ударами ворога бул Куп'янськ, Дворічна, Кругляківка Куп'янського району, Першотравневе, Борисівка Харківського району,  Охрімівка Чугуївського району та інші населені пункти.

ВІДЕО ДНЯ

В селі Піски-Радьківські Ізюмського району 35-річний місцевий житель на власному подвір'ї наступив на протипіхотну міну "Пелюстка". Він госпіталізований з пораненням.

За словами Прокудіна, на Херсонщині за минулу добу противник здійснив 118 обстрілів, випустивши 604 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації.

Зафіксовано 34 прильоти КАБ по населених пунктах Херсонщини. Влучання були у Бериславському та Херсонському районах. Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області, а також дошкільний навчальний заклад у Бериславі.

Через російську агресію 3 людини загинули, ще 4 – дістали поранення.

За словами Лисака, по Нікопольщині на Дніпропетровщині ворог гатив  5 разів, спрямувавши туди артилерію і дрон-камікадзе. Під удар потрапили районний центр та Марганецька громада. Одна людина загинула, семеро дістали поранення.

Пошкоджені 16 приватних будинків, п’ятиповерхівка, інфраструктурний об’єкт, аптека, магазини, гараж. Одна господарська споруда знищена, 6 – понівечені. Побиті мотоблок та лінії електропередач.

Крім того, обстріляла російська армія й Криворізький район. По Грушівській громаді цілила з РСЗВ. Є руйнування у 4 оселях місцевих та господарській споруді. Потрощена автівка. Без поранених.

За словами Малашка, в Запорізькій області під вогнем окупантів був 21 населений пункт.

Ворог здійснив 20 БПЛА-атак по Гуляйполю, Новодарівці, Новоандріївці, Червоному, Малим Щербакам і П'ятихаткам, 4 РСЗВ-обстріли Магдалинівки, Роботиного й Залізничного, а також гатив з авіації по Оріхову, Роботиному та Новодарівці.

136 артобстрілів прийшлися по території Малої Токмачки, Приютного, Чарівного, Білогір'я, Полтавки, Лук'янівського, Кам'янського, Степового, П'ятихаток, Плавнів та інших прифронтових міст і сіл.

Внаслідок удару РСЗВ загинув 52-річний житель Магдалинівки. Надійшло 8 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...