Одне з опитувань показало повільне зростання рейтингу Байдена

Понеділок, 20 листопада 2023, 21:37
Одне з опитувань показало повільне зростання рейтингу Байдена
Фото: Getty Images

Опитування Гарвардського центру CAPS-Harris Poll виявило, що рейтинг президента США Джо Байдена дещо зріс на тлі кращих оцінок економічної політики його адміністрації.

Джерело: "Європейська правда", The Hill із посиланням на результати опитування

Деталі: Згідно з опитуванням CAPS-Harris Poll, підтримка президента США становить 45%. Це дещо більше, ніж в аналогічному опитуванні за жовтень – тоді він отримав підтримку 44% респондентів. У вересні те ж опитування давало Байдену 42% підтримки.

Реклама:

Зокрема 44% опитаних американців схвалюють економічну політику Байдена (у жовтні таких був 41%), а половина респондентів схвалили його дії щодо стимулювання зайнятості (у жовтні – 49%).

Також на один відсотковий пункт зросла оцінка діяльності президента США у сфері зовнішньої політики, управління урядом, реагування на COVID-19, боротьби з насильством і злочинністю в країні та війною між Ізраїлем і ХАМАС.

Як зазначає The Hill, зростання рейтингів Байдена в опитуванні відбулося на тлі покращення економічних настроїв американців: тезу, що економіка США сьогодні сильна, підтримали 42% – це найвищий показник із лютого цього року.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас соціологи наразі висловлюють сумніви, чи вдасться американському президенту перетворити економічні успіхи на перемогу на президентських виборах у 2024 році.

Опитування CAPS-Harris тривало 15-16 листопада й охопило 2851 зареєстрованого виборця.

Зазначимо, інше опитування NBC News показало, що рейтинг президента США Джо Байдена знизився до найнижчого рівня за весь час його президентства – 40%, оскільки переважна більшість виборців не схвалюють його зовнішню політику та дії щодо війни між Ізраїлем і ХАМАС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: