Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У КОВА відреагували на розслідування про відбудову в "Ірпінських Липках" і Комарницького

Вівторок, 21 листопада 2023, 13:02
У КОВА відреагували на розслідування про відбудову в Ірпінських Липках і Комарницького
Зруйнований ЖК "Ірпінські Липки", Гостомельське шосе, 24/1, Ірпінь, фото Rasal Hague via Wikipedia

Київська обладміністрація пояснила, чому тендер на відбудову будинку на Гостомельському шосе 24/1 в Ірпені виграло ТОВ "Навітехсервіс", а щодо можливих порушень і зв’язку фірми з колишнім депутатом Київради Денисом Комарницьким ОВА звернулася до правоохоронців. 

Джерело: роз'яснення КОВА щодо відновлення багатоповерхівки у ЖК "Ірпінські Липки", опубліковане у відповідь на розслідування Bihus.Info

Дослівно: "Спецкомісія вже виїжджала з перевіркою на цей об’єкт для забезпечення контролю. І цей контроль здійснюватиметься КОВА і надалі.

Реклама:

Водночас після виходу журналістського матеріалу щодо цього обʼєкта начальник КОВА Руслан Кравченко звернувся до обласної прокуратури задля вивчення інформації, викладеної у ньому. 

Начальник КОВА просить перевірити зазначену журналістами інформацію та у разі її підтвердження дати відповідну правову оцінку в рамках кримінального провадження.

У разі необхідності Київська обласна державна (військова) адміністрація надасть органам прокуратури всі необхідні матеріали у найкоротші строки".

ВІДЕО ДНЯ
 
Київська ОВА

Деталі: Сама КОВА ніяк не згадує Комарницького й не коментує, чи має він стосунок до харківської фірми "Навітехсервіс". Обладміністрація пояснила, чому саме ця фірма виграла торги.

КОВА підтвердила, що участь у закупівлі взяли дві компанії, одна з яких – ТОВ "Навітехсервіс". Очікувана вартість відбудови будинку в ЖК "Ірпінські Липки" на вул. Гостомельське шосе 24/1 в Ірпені – 608 440 429,20 грн разом із ПДВ.

Проте під час вивчення поданої документації виявилось, що один із учасників тендера (вочевидь, київський "Нідком" – УП) при формуванні ціни не заклав кошти на покриття додаткових витрат, пов’язаних з інфляційними процесами, які можуть відбутися протягом будівництва. 

"Це важлива складова, зважаючи на обсяги та строки робіт – 2 роки. Крім того, це обов’язкова умова, а не право учасника включати чи не включати такі витрати", – пояснили в обладміністрації.

Тому пропозиція одного з учасників підлягала відхиленню. До того ж ця компанія сама відкликала свою тендерну пропозицію у зв’язку з тим, що їхня кошторисна документація не включала ПДВ, тому вона не змогла б виконати свої зобов’язання в рамках заявленої ціни.

Компанія-переможець – ТОВ "Навітехсервіс" виконала всі вимоги, включно з урахуванням коштів на покриття інфляційних ризиків, зазначили в КОВА.

Там додали, що строк відновлення зазначеного будинку відповідно до проєктно-кошторисної документації становить 24 місяці. Якщо протягом цього періоду коливання цін буде незначним – кошти держбюджету, розраховані в проєктно-кошторисній документації на покриття інфляційних ризиків, використані не будуть. Це, в свою чергу, зменшить загальну вартість відновлення об’єкта на суму більше 100 млн грн.

У КОВА також наголосили, що її підрозділи підписують усі договори на проведення робіт за динамічними цінами. Ціни на матеріали змінюються впродовж дії договору відповідно до середньоринкової. Під час підписання актів виконаних робіт вони фінально коригуються кошторисником і на виході не можуть перевищувати середньоринкові. Поки що на цьому об’єкті жодних актів виконаних робіт ще не підписано.

Цьому передувало: У тендері на відновлення в ЖК "Ірпінські Липки" влітку брали участь дві компанії: київська "Нідком" пропонувала виконати роботи за понад 400 мільйонів гривень, а харківська "Навітехсервіс" – за 600 мільйонів гривень. Але виграла остання. 

Журналісти Bihus.Info знайшли зв’язок між співвласницею ТОВ "Навітехсервіс" Мариною Ткаченко і так званим "смотрящим за Києвом" Денисом Комарницьким через декілька осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: