Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

САП: Керівництву Мінвідновлення намагалися дати хабар "квартирами"

Вівторок, 21 листопада 2023, 17:25
САП: Керівництву Мінвідновлення намагалися дати хабар квартирами
Фото: САП

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру директорці держпідприємства та власнику приватного товариства-забудовника, які намагалися дати хабар "квартирами" керівництву Мінвідновлення.

Джерело: повідомлення НАБУ, САП.

Дослівно САП: "Установлено, що між державним підприємством, яке входить до сфери управління Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та приватним товариством-забудовником укладено ряд договорів з метою будівництва на земельній ділянці, яка належить державі, житлових будинків.

Реклама:

Усвідомлюючи наявність підстав для розірвання вказаних договорів з ініціативи Міністерства, фактичний власник підприємства-забудовника у співучасті з директоркою державного підприємства висловив пропозицію топпосадовцю надати йому за нерозірвання вказаних договорів та сприяння в їх реалізації неправомірну вигоду в розмірі 2% від площі майбутніх житлових будинків (5200 кв. м)".

Деталі: У подальшому, як вказує прокуратура, фактичний власник підприємства зареєстрував на "довірену особу" топпосадовця 15 квартир в одному із житлових комплексів столиці, загальною площею 785 кв. м, одну з яких передав у власність.

Топпосадовиці і забудовнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі".

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією джерел УП йдеться про забудовника "КСМ ГРУП", власником якого є Сергій Копистира. Забудовник, зокрема, зводить мікрорайон "Кришталеві джерела".

В САП вказали, що віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков співпрацював з НАБУ та САП та сприяв розслідуванню протиправних дій.

В НАБУ додали, що викриттю протиправних дій підозрюваних також сприяв чинний голова Державної інспекції архітектури та містобудування.

Передісторію:

  • У вівторок також НАБУ і САП викрили нардепа з групи "За Майбутнє" Сергія Лабазюка на передачі хабаря і повідомили про підозру нардепу від фракції "Слуги народу" Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: