Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова МЗС Вірменії заявив, що не поїде на зустріч ОДКБ у Мінську

Вівторок, 21 листопада 2023, 20:57

Міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян у вівторок у телефонній розмові з білоруським візаві Сергеєм Алейніком повідомив, що не братиме участі у засіданні голів зовнішньополітичних відомств країн ОДКБ у Мінську.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на пресрелізи МЗС Вірменії та Білорусі.

Деталі: Відомства повідомили, що голови вірменського й білоруського МЗС обговорили питання "поточної діяльності ОДКБ" та двосторонні відносини.

Реклама:

"Арарат Мірзоян зазначив, що не зможе взяти участь у спільному засіданні Ради міністрів закордонних справ ОДКБ, Ради міністрів оборони й Комітету секретарів ради безпеки, запланованому на 22 листопада в Мінську", – йдеться в повідомленні МЗС Вірменії.

У повідомленнях не вказані причини такого рішення.

Нагадаємо, минулого тижня прем'єр Вірменії Нікол Пашинян повідомив Александру Лукашенку, що не зможе взяти участь у засіданні Ради колективної безпеки ОДКБ, що пройде у Мінську.

ВІДЕО ДНЯ

Єреван уже не перший місяць висловлює претензії до організації, яка фактично діє під керівництвом Росії, звинувачуючи її в бездіяльності на тлі дій Азербайджану в Нагірному Карабаху й регулярних прикордонних сутичок.

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян раніше пояснив, що у країни "виникли численні питання" до ОДКБ, на які досі немає відповідей, тому Єреван не бере участі в засіданні Ради колективної безпеки ОДКБ.

Читайте детально про зміни у політиці країни у статті: Геть від Москви: коли та за яких умов Вірменія піде на розворот в бік Заходу. Також пропонуємо ознайомитись із тим, як змінюються настрої у Вірменії щодо Росії, ЄС та НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: