Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністри G7 засудили КНДР за запуск балістичних ракет та співпрацю з Росією

Четвер, 23 листопада 2023, 01:02
Міністри G7 засудили КНДР за запуск балістичних ракет та співпрацю з Росією
Фото ілюстраційне shutterstock

Міністри закордонних справ G7 засудили незаконний запуск Північною Кореєю балістичних ракет та поставки зброї з Північної Кореї до Росії.

Джерело: заява G7

Дослівно: "Ця дія становить серйозну загрозу миру та стабільності в регіоні та за його межами. Будь-який запуск з використанням технології балістичних ракет, навіть якщо він характеризується як військовий розвідувальний супутник, є явним, грубим порушенням відповідних резолюцій Ради безпеки ООН. 

Реклама:

Деталі: У заяві також наголошується, що Північна Корея продовжує нарощувати свої незаконні ядерні та балістичні ракетні можливості та посилювати свою дестабілізуючу діяльність: "Ми повторюємо наш заклик до повної денуклеаризації Корейського півострова та вимагаємо, щоб Північна Корея відмовилася від своєї ядерної зброї, існуючих ядерних програм і будь-якої іншої зброї масового знищення і програм балістичних ракет у повний, перевірений і незворотний спосіб. відповідно до всіх відповідних резолюцій РБ ООН. Північна Корея не може і ніколи не матиме статусу держави, що володіє ядерною зброєю, відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї".

G7 знову рішуче засудила поставки зброї з Північної Кореї до Росії: "Ми закликаємо Північну Корею та Росію дотримуватися цих резолюцій РБ ООН і негайно припинити всю подібну діяльність. Крім того, ми глибоко стурбовані можливістю будь-якої передачі Північній Кореї технологій, пов’язаних із створенням ядерної зброї чи балістичних ракет, що ще більше загрожуватиме миру та стабільності в регіоні, а також у всьому світі".

Передісторія: 

ВІДЕО ДНЯ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...