Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британська розвідка помітила реабілітацію найманців "Вагнера" в Росії

Четвер, 23 листопада 2023, 11:27

У розвідувальній спільноті Міністерства оборони Великої Британії побачили ознаки того, що російська влада взялася реабілітувати бійців "групи Вагнера" після спроби заколоту і смерті засновника ПВК Євгена Пригожина.

Джерело: щоденний огляд Міноборони Великої Британії щодо російсько-української війни, цитує "Європейська правда"

Деталі: Як зазначили британські аналітики, 14 листопада окрема група ветеранів ПВК "Вагнер" отримала офіційні ветеранські посвідчення. Це перший випадок, коли найманці "групи Вагнера" були офіційно визнані ветеранами.

Реклама:

Міністерство оборони Росії створило нову систему, що дозволяє ветеранам "групи Вагнера" отримувати ветеранські посвідчення та відповідні надбавки. Нещодавно "група Вагнера" була включена до структури командування Росгвардії.

Це, найімовірніше, свідчить про реабілітацію деяких членів "Вагнера" російською адміністрацією, що відбулося після тривалого періоду невизначеності щодо того, як російська влада ставитиметься до бійців "Вагнера" після невдалого заколоту у червні 2023 року.

Цьому передувало: Раніше розвідка Великої Британії стверджувала, що після спроби заколоту і загибелі керівництва приватної військової компанії "Вагнер" російська держава намагається посилити свій контроль над угрупованням.

ВІДЕО ДНЯ

Британська розвідка у серпні допускала, що смерть ватажка Євгенія Пригожина матиме глибоко дестабілізуючий вплив на групу Вагнера.

У вересні Велика Британія офіційно визнала угруповання терористичною організацією

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: