Ультиматум Угорщини щодо України: Мішель їде на перемовини з Орбаном

П'ятниця, 24 листопада 2023, 10:32
Ультиматум Угорщини щодо України: Мішель їде на перемовини з Орбаном
Віктор Орбан, Шарль Мішель, фото: Getty Images

Президент Європейської ради Шарль Мішель прибуде в понеділок до Будапешта для двосторонніх переговорів з прем'єр-міністром Віктором Орбаном на тлі нещодавніх погроз угорського прем’єра заблокувати всю допомогу Євросоюзу для України.

Джерело: речниця Мішеля Екатеріна Касіндже у соцмережі Х, повідомляє "Європейська правда"

Пряма мова: "У понеділок президент Європейської ради Шарль Мішель вирушить до Угорщини для двосторонньої зустрічі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном в рамках підготовки до Європейської ради".

Реклама:

Нагадаємо:

  • Візит відбудеться на тлі нещодавнього листа Орбана до Мішеля, в якому угорський прем’єр погрожував заблокувати всю допомогу Європейського Союзу для України, а також майбутній вступ країни до Євросоюзу, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва.
  • Лідери країн-членів ЄС розглянуть ці питання на саміті 14-15 грудня.
  • Угорський уряд також оголосив про "консультації" з населенням, основним питанням яких буде підтримка членства України в ЄС.

Про те, що вимагає Орбан та чому це ще не означає гарантованої катастрофи – читайте у статті: Віктор Орбан піднімає ставки: що стоїть за угорським ультиматумом щодо майбутнього України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: