Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії пригрозили помстою Молдові за приєднання до санкцій ЄС

П'ятниця, 24 листопада 2023, 18:48
У Росії пригрозили помстою Молдові за приєднання до санкцій ЄС
Марія Захарова. Photo: Getty Images

Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова обіцяє відповісти Молдові через її приєднання до чотирьох пакетів санкцій Європейського Союзу проти Москви.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: У традиційному річищі російської пропаганди Захарова звинуватила Молдову у "ворожих кроках" та "антиросійській кампанії", спрямованій на "повне руйнування російсько-молдовських відносин".

Реклама:

Речниця російського МЗС переконана, що жителі Молдови "в переважній більшості дружньо ставляться до Росії і зацікавлені в збереженні та розвитку багатопланового двостороннього співробітництва".

Пряма мова: "Рішення молдавської сторони не залишиться без відповіді. Про вжиті заходи буде повідомлено додатково".

Передісторія: 

ВІДЕО ДНЯ
  • Минулого тижня міністр закордонних справ і євроінтеграції Молдови Ніку Попеску заявив, що Молдова за останні півтора року приєдналася до чотирьох пакетів санкцій, запроваджених ЄС проти Росії.
  • На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Молдова заявляла, що не буде одразу ж приєднуватися до певних обмежувальних заходів, зокрема, санкцій проти РФ. 
  • У березні 2023 року Попеску оголосив, що Кишинів переоцінить деякі рішення, ухвалені раніше щодо санкцій, і представить нові. Він пообіцяв, що ступінь приєднання країни до санкцій ЄС значно зросте.
  • Молдова разом з Україною є кандидатом на вступ у ЄС. Євросоюз очікує від своїх майбутніх членів узгодження зовнішньополітичного вектора та, зокрема, дотримання санкційної політики Європейського Союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: