Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісія надасть Україні 50 мільйонів євро на ремонт портів після атак РФ

Субота, 25 листопада 2023, 19:00
Єврокомісія надасть Україні 50 мільйонів євро на ремонт портів після атак РФ
Урсула фон дер Ляєн і Володимир Зеленський, фото Getty Images

Єврокомісія виділить Україні 50 мільйонів євро на ремонт портової інфраструктури, що постраждала від російських ударів, з метою сприяти подальшому експорту агропродукції на світовий ринок.

Джерело: лист президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн до президента України Володимира Зеленського, який вона оприлюднила в Twitter (X), пише "Європейська правда"

Деталі: У листі фон дер Ляєн привітала відкриття Україною чорноморського гуманітарного коридору, який дозволив продовжити морський експорт.

Дослівно: "Аби підтримати ці зусилля, Єврокомісія робить доступними 50 мільйонів євро на швидкий ремонт та оновлення інфраструктури українських портів".

ВІДЕО ДНЯ

Більше деталей: Президентка ЄК зазначила, що з часом інвестиції дозволять українським портам повернутися до обсягів експорту, які були до початку війни.

Вона додала, що у жовтні цього року Україна експортувала 4,6 мільйона тонн зерна – 3,6 мільйона тонн товарів кораблями та ще 1 мільйон тонн залізницею та вантажівками.

Що передувало: Раніше Литва оголосила про виділення цього року два мільйони євро на ініціативу "Зерно з України".

А напередодні Фінляндія виділила 3 млн євро на підтримку експорту українського зерна у країни, що найбільш залежать від нього, а також розмінування полів в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: