Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала жительку Одеси, яка навела російські "Шахеди" на місто

Вівторок, 28 листопада 2023, 11:20
СБУ затримала жительку Одеси, яка навела російські Шахеди на місто
фото прокуратури

Служба безпеки України затримала жительку Одеси, яка скорегувала удари російських безпілотників по Одесі.

Джерело: пресслужба Служби безпеки України, пресслужба Одеської обласної прокуратури

Деталі: СБУ повідомляє, що затримала третю учасницю агентурної мережі – місцеву підприємицю. Перших двох затримали в серпні. 

Реклама:

Російська розвідка завербувала її у червні цього року. У поле зору окупантів вона потрапила через активність в проросійському Telegram-каналі.

Жінка надала російському ГРУ десятки геолокацій, де, на її думку, базувалися підрозділи ЗСУ.  Прокуратура уточнює, що йдеться про позиції ЗСУ в Одесі та Чорноморську.

СБУ повідомляє, що за її координатами окупанти завдавали прицільних повітряних ударів насамперед із застосуванням дронів-камікадзе "Шахед". На фюзеляжах ворожих БПЛА загарбники робили написи "від імені" прокремлівського Telegram-каналу, який воєнна розвідка Росії використовує для вербування та співпраці з агентами.

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією СБУ, жінка через анонімний чат у популярному месенджері підтримувала комунікацію з координатором агентурної мережі – кадровим співробітником 3-го оперативного відділу 316-го розвідцентру російського гру Григорієм Івановим.

Після ворожих ударів по Одесі фігурантка звітувала своєму "куратору" про наслідки влучень. Крім того, вона проводила дорозвідку поблизу інфраструктурних об’єктів Одеси, які викликали "зацікавленість" у воєнної розвідки Росії.

Прокуратура додає, що у "зоні особливої уваги" ворога була у тому числі інформація про розташування особового складу підрозділів морської піхоти в окремих адмінбудівлях на Одещині.

Співробітники СБУ затримали її у власному помешканні. Їй повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Запобіжний захід – тримання під вартою.

 
СБУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: