Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туреччина може ратифікувати членство Швеції до НАТО до кінця року – ЗМІ

Середа, 29 листопада 2023, 06:58
Туреччина може ратифікувати членство Швеції до НАТО до кінця року – ЗМІ
ілюстративне фото Getty Images

Парламент Туреччини може ухвалити закон про ратифікацію членства Швеції в НАТО вже до кінця цього року.

Джерело: Reuters із посиланням на джерела і міністра закордонних справ Туреччини Хакана Фідана

Деталі: Джерело видання заявило, що "за підсумками зустрічі це буде зроблено до кінця року".

Реклама:

За даними Reuters, міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан наполегливо працює над ратифікацією Швеції в НАТО, яка зараз обговорюється в турецькому парламенті, і назвав ймовірні терміни до кінця року, коли країна зможк приєднатися до Альянсу.

Міністри закордонних справ країн НАТО зустрілися в Брюсселі. Дехто в західному оборонному блоці сподівався, що ратифікація Швеції вже завершиться, і церемонія вступу відбудеться в кулуарах.

Але минулого тижня агентство Reuters повідомило, що Туреччина поінформувала альянс про те, що ратифікація Північної Європи не буде завершена вчасно до засідання у вівторок.

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: У парламенті Туреччини вирішили відкласти питання схвалення протоколу про вступ Швеції до НАТО через "відсутність ясності щодо питання".

Нагадаємо:

  • Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган минулого місяця після кількох місяців зволікань скерував парламенту країни для ратифікації протокол про вступ Швеції до НАТО. Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Швеція має стати повноправним членом Альянсу до кінця листопада.
  • Голова парламентського комітету Туреччини у закордонних справах Фуат Октай нещодавно заявив, що Анкара не поспішатиме схвалювати членство Швеції в НАТО. Водночас Ердоган пообіцяв сприяти схваленню заявки, "доки наші партнери ставляться до нас позитивно".
  • Окрім Туреччини, шведську заявку на вступ в НАТО не схвалила також Угорщина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: