Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Словаччина продовжує і розширює заборону на імпорт аграрки з України

Середа, 29 листопада 2023, 17:56
Словаччина продовжує і розширює заборону на імпорт аграрки з України

Уряд Словаччини в середу підтримав продовження заборони на імпорт агропродукції з України на невизначений термін і розширив перелік товарів, на які вона поширюється.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на постанову Міністерства сільського господарства та розвитку сільських територій Словаччини

Деталі: Попередня заборона Словаччини поширювалася до кінця року на чотири товари, а саме: пшеницю, кукурудзу, насіння ріпаку та соняшнику.

Реклама:

Тепер же до списку додали мед, ячмінь, пшеничне борошно, солод, соєві боби, тростинний або буряковий цукор, висівки, макуху та інші тверді залишки, отримані в результаті екстракції рослинних жирів або олій.

Нагадаємо, у вересні Єврокомісія оголосила, що не буде продовжувати обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України після 15 вересня, але Київ погодився вжити заходів з обмеження імпорту зі свого боку.

Попри це, ПольщаУгорщина та Словаччина вирішили запровадити односторонні обмеження. У Варшаві раніше говорили, що їхні обмеження діятимуть безстроково.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас у Єврокомісії не бачать значних негативних наслідків для європейських ринків від українського агроімпорту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування