Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер "Хезболли" пригрозив Ізраїлю ескалацією

П'ятниця, 3 листопада 2023, 18:10
Лідер Хезболли пригрозив Ізраїлю ескалацією
фото Getty Images

Лідер "Хезболли" Хасан Насралла заявив, що його ополчення вже бере участь у боях із Ізраїлем уздовж лівансько-ізраїльського кордону, і пригрозив подальшою ескалацією, оскільки війна між Ізраїлем і ХАМАСом, що триває вже чотири тижні, триває.

Джерело: AP

Деталі: Зазначається, що у своєму телевізійному виступі - першому з початку війни лідер ліванського радикального угруповання не став оголошувати, що його міліція повністю вступить у конфлікт.

Реклама:

Насралла також заявив, що "Хезболла", союзник бойовиків ХАМАСу в Газі, не боїться застережень США не втручатися в останню війну. Говорячи про військову дислокацію США в регіоні, він сказав, що американські військові кораблі в Середземному морі "нас не налякають".

"Хезболла" готова до всіх варіантів, попередив Насралла, "і ми можемо вдатися до них у будь-який момент". Він додав, що бойові дії на лівансько-ізраїльському кордоні "не обмежаться" масштабами, які спостерігалися до цього часу.

Його виступ широко очікувався в усьому регіоні як ознака того, чи переросте конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС в регіональну війну.

ВІДЕО ДНЯ

"Дехто каже, що я збираюся оголосити, що ми вступили в бій, - сказав Насралла в п'ятницю. "Ми вже вступили в бій 8 жовтня". Він стверджує, що транскордонні удари Хезболли відволікають ізраїльські сили, які в іншому випадку були б зосереджені на ХАМАС у Газі.

Щоб подивитися промову, яка транслювалася по відеозв'язку на величезному екрані, на площі в південному передмісті ліванської столиці зібралися тисячі людей.

Звернення Насралли до прихильників відбулося наступного дня після найбільш значної ескалації зіткнень між "Хезболлою" та ізраїльськими військами на ізраїльсько-ліванському кордоні з початку війни - і в той же день, що й візит до Ізраїлю державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Американський дипломат зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, щоб закликати захистити цивільне населення в боях із ХАМАС, оскільки ізраїльські війська посилили оточення міста Газа.

Насралла високо оцінив безпрецедентне вторгнення ХАМАСу в Ізраїль, в ході якого бойовики атакували фермерські села, міста і військові пости, в результаті чого загинуло понад 1 400 осіб в Ізраїлі.

"Ця велика, широкомасштабна операція була виключно результатом палестинського планування і реалізації", - сказав Насралла, припускаючи, що "Хезболла" не брала участі в нападі. "Велика секретність зробила цю операцію дуже успішною", – зазначив він.

Довідково: "Хезболла" – ліванська шиїтська парамілітарна ісламістська організація і політична партія. Визнана терористичною організацією урядами Ізраїлю, США, Канади та Бахрейну. ЄС, Велика Британія, Австралія та Нідерланди визнають терористичною Зовнішню організацію безпеки "Хезболли".

Вона майже повністю контролює південну частину території Лівану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: