Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Незаконний пакет послуг для "дослідників Тиси" з гідрокостюмом: викрито схему трансферу ухилянтів

Четвер, 9 листопада 2023, 17:17
Незаконний пакет послуг для дослідників Тиси з гідрокостюмом: викрито схему трансферу ухилянтів
фото ДПСУ

Мешканці Закарпатської області за 3000 доларів США пропонували чоловікам призовного віку виїхати до країн ЄС. Поліцейські та прикордонники затримали трьох підозрюваних.

Джерело: Департамент стратегічних розслідувань НПУ, Держприкордонслужба, спеціалізована прокуратура в сфері оборони Західного регіону

Деталі: Організував незаконний трансфер раніше судимий 57-річний мешканець Рахівщини зі зв’язками у кримінальному колі. Він підшуковував осіб, охочих незаконно виїхати за межі України в обхід офіційних пунктів пропуску.

Реклама:

Для функціонування міграційного "бізнесу" залучив як спільників кількох місцевих мешканців. Кожен із фігурантів відповідав за свій напрямок: перемовини, перевезення ухилянтів до так званої перевалочної бази, супроводження до місця незаконного перетину, інструктаж та надання спецкостюму для перетину кордону, зазначають у поліції.

 
фото поліції

Чоловікам видавали гідрокостюм, в якому вони перепливали до кордонів Румунії. Речі плавців один з учасників злочинної групи в подальшому переправляв їх власникові. За свої послуги ділки брали 3000 доларів США.

 
фото дпсу

7 листопада поліцейські спільно з працівниками 27-го прикордонного загону затримали трьох фігурантів під час підготовки ухилянта до незаконного перетину кордону на відстані 500 метрів до держрубежа.

ВІДЕО ДНЯ

За задумом ділків, перетинати кордон їхній "клієнт" мав річкою Тиса, глибина якої на сьогоднішній день сягає чотирьох метрів, зазначають у ДПСУ.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...