Від моменту закінчення перемир’я армія Ізраїлю завдала авіаудари по 200 цілях у Газі

П'ятниця, 1 грудня 2023, 19:19
Від моменту закінчення перемир’я армія Ізраїлю завдала авіаудари по 200 цілях у Газі
ІЗРАЇЛЬСЬКІ ВІЙСЬКОВІ. ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ З САЙТУ АРМІЇ ОБОРОНИ ІЗРАЇЛЮ

Ізраїльські військово-повітряні сили з моменту закінчення перемир'я завдали авіаударів по близько 200 цілях у секторі Гази.

Джерело: Times of Israel

Деталі: Після закінчення семиденного перемир’я У Секторі Гази поновилися бої, зранку бойовики ХАМАС почали обстріли, а ЦАХАЛ у відповідь завдав авіаударів по їхніх позиціях.

Реклама:

В Армії оборони Ізраїлю уточнили, що багато атак відбулися на півдні Гази, зокрема, в районах Хан-Юнісі і Рафаху. Зазначається, що наземні війська ЦАХАЛу зруйнували споруди, які "були обладнані мінами-пастками, тунелями, місцями запуску ракет та іншою інфраструктурою", які належать ХАМАС.

У офісі премʼєр-міністра Ізраїлю заявили, що ХАМАС порушив зобовʼязання щодо звільнення заручників і дотримання режиму припинення вогню. ХАМАС звинуватив Ізраїль у порушенні умови з доступу фур із паливом на північ Гази.

Міністерство закордонних справ Катару, яке виступає посередником між сторонами, заявило, що переговори про відновлення паузи у бойових діях продовжуються, але "продовження бомбардування Сектору Гази в перші години після закінчення паузи ускладнює посередницькі зусилля та посилює гуманітарну катастрофу в секторі".

ВІДЕО ДНЯ

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: