Ізраїльські танки прорвалися до міста Хан-Юніс в ході наступу на півдні Сектору Гази – ЗМІ

Неділя, 10 грудня 2023, 23:55
Ізраїльські танки прорвалися до міста Хан-Юніс в ході наступу на півдні Сектору Гази – ЗМІ
ізраїльські війська, фото ЦАХАЛ

У неділю ізраїльські танки з боями прорвалися до центру міста Хан-Юніс в ході нового масштабного наступу на головне місто південної частини Сектору Гази.

Джерело: Reuters

Деталі: Ізраїльські лідери заявили, що десятки бойовиків ХАМАСу здалися, заохочуючи до цього інших, але палестинське бойове угрупування заперечило це, назвавши заяву "брехливою і безпідставною".

Реклама:

Мешканці Хан-Юніса повідомили, що танки вийшли на головну дорогу, що проходить через місто з півночі на південь, після інтенсивних нічних боїв, які сповільнили просування ізраїльтян зі сходу. Військові літаки наносили удари по території на захід від місця штурму.

Повітря гриміло від постійних вибухів, а над густонаселеним містом, заповненим людьми, переміщеними з інших районів анклаву, здіймалися густі стовпи білого диму.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, який безуспішно домагався припинення вогню в Газі, заявив, що анклав перебуває в стані колапсу.

ВІДЕО ДНЯ

"Я очікую, що незабаром громадський порядок повністю зруйнується, і може розгорнутися ще гірша ситуація, включаючи епідемічні захворювання і посилення тиску для масового переміщення до Єгипту", - сказав він.

На протилежному кінці Сектору Гази, в північних районах, де Ізраїль раніше заявляв, що його сили в основному виконали свої завдання, жителі також описали одні з найбільш інтенсивних боїв за час війни.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: