Навальний зник з колонії

Понеділок, 11 грудня 2023, 23:38
Навальний зник з колонії
НАВАЛЬНИЙ У РОСІЙСЬКІЙ ТЮРМІ, ФОТО GETTY IMAGES

Ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального вивезли з колонії, де він відбував покарання, і його місце перебування невідоме.

Джерело: прессекретарка Олексія Навального Кіра Ярмиш у X, BBC

Деталі: Ярмиш написала в соціальних мережах, що співробітники колонії в Мелехово заявили, що він більше не зареєстрований там.

Реклама:

Білий дім заявив, що "глибоко стурбований" цими повідомленнями.

Помічники Навального очікували, що його переведуть до в'язниці з більш суворим режимом після продовження терміну ув'язнення.

Вони кажуть, що його зникнення пов'язане з нещодавнім оголошенням про вибори.

ВІДЕО ДНЯ

В понеділок соратники Навального заявили, що не мали про нього жодних новин протягом шести днів.

Він був відсутній на кількох останніх судових засіданнях, на яких раніше він був присутній по відеозв’язку. Керівництво колонії пояснило відсутність технічними неполадками в колонії.

Тоді Ярмиш сказала, що адвокатам, які чекали новин біля Мелехово, що за 235 км (145 миль) на схід від Москви, та іншої сусідньої колонії, повідомили, що він там не зареєстрований.

Його помічник Леонід Волков заявив, що це "0% випадковостей і 100% прямого ручного політичного управління з Кремля": "Для Путіна не секрет, хто його головний суперник на цих "виборах".

Передісторія: 

  • 7 грудня стало відомо, що вибори президента Росії відбудуться 17 березня.
  • Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального оголосив про запуск кампанії "Росія без Путіна" і закликав росіян використати час до виборів для агітації проти диктатора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: