Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісія працює над тим, щоб передати прибутки від активів Росії Україні

Вівторок, 12 грудня 2023, 01:14
Єврокомісія працює над тим, щоб передати прибутки від активів Росії Україні
фото ілюстративне GETTY IMAGES

Європейський Союз запропонує використовувати заморожені російські активи для фінансування потреб України. 

Джерело: Financial Times, "Голос Америки"

Пряма мова речниці Єврокомісії Ани Пізонеро: "Ми працюємо над тим, щоб мобілізовані російські активи також могли бути використані на користь України".

Реклама:

Деталі: За інформацією видання Financial Times, ЄС має намір використовувати прибутки, отримані від заморожених активів Росії у Європі (загальною вартістю близько 300 мільярдів доларів), для фінансування допомоги Україні.

Така схема, пише FT, має на меті зібрати до 15 мільярдів євро.

Пряма мова виконавчого віце-президента Європейської комісії Валдіса Домбровскіса: "Важливо подивитися, як ми можемо використати російські знерухомлені активи та доходи від цих знерухомлених активів для підтримки України".

ВІДЕО ДНЯ

Ще деталі: Для того, щоб план спрацював і гроші потрапили до Києва, потрібна одноголосна підтримка країн-членів ЄС.

На саміті 14-15 грудня у Брюсселі країни-члени ЄС вирішуватимуть подальшу долю євроінтеграційного процесу для України, а також її фінансової підтримки.

У разі позитивного для України рішення, прибуток від російських активів буде перераховано до спільного бюджету ЄС для подальшої підтримки України.

Пізонеро зауважує, що для ЄС є очевидною потреба України у продовженні фінансової підтримки.

Тому Єврокомісія розробила новий інструмент для України – пропонується виділити майже 50 мільярдів євро для підтримки короткотермінових державних потреб, а також подальшого відновлення і модернізації країни.

За словами Пізонеро, цей інструмент також дозволить бути абсолютно адаптивними для реагування на мінливі обставини й виклики: "Очевидно, нам потрібно, щоб законодавці погодили до кінця року цей інструмент, щоб Україна могла й надалі отримувати підтримку у 2024 році".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: