Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До банди рекетирів, яка викрадала людей та "вибивала" гроші, причетний депутат – правоохоронці

Вівторок, 12 грудня 2023, 13:36
До банди рекетирів, яка викрадала людей та вибивала гроші, причетний депутат – правоохоронці
фото поліції

Правоохоронці затримали депутата міської ради Коростишева на Житомирщині, який входив до складу викритої раніше злочинної організації в регіоні.

Джерело: СБУ, Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, прокуратура Житомирщини, співрозмовник УП в правоохоронних органах

Дослівно ДСР: "Депутату міської ради про підозру у  незаконному позбавленні волі двох осіб, із заподіянням їм фізичних страждань, вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над близькими родичами потерпілих, обмеження їх прав (вимагання), вчинених за попередньою змовою групою осіб". 

Реклама:
 
Михайло Лукомський
фото з facebook

Деталі: За даними джерела УП, йдеться про обраного від Радикальної партії Олега Ляшка депутата Коростишівської міськради ексвіцемера Михайла Лукомського.

За даними слідства, злочини він скоїв депутат у січні 2018 року разом із місцевим жителем. Спільник депутата наразі проходить у кримінальному провадженні як співучасник злочинної організації.

Вони безпідставно звинуватили двох місцевих мешканців у злочині, який ті не скоювали, у багажнику авто вивезли їх до затопленого кар’єру, наказали роздягнутися, побили та змусили визнати вину. Після цього погрожували батькам потерпілих та вимагали у них "відкуп" - сплатити по 2 000 доларів США.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує до 7 років тюрми.

Також, у зв’язку зі встановленням додаткових обставин стосовно злочинної організації, до якої входить спільник депутата, організатору та вісьмом її учасникам повідомлено про нові підозри.

Передісторія:

  • У серпні 2023 року правоохоронці провели спецоперацію на Житомирщині та затримали вісім осіб – лідерів та активних учасників організованої злочинної групи. В ході подальшого розслідування оперативники та слідчі отримали докази причетності затриманих та ще двох їхніх спільників до вчинення щонайменше 40 епізодів злочинної діяльності.
  • Зловмисники вимагали з людей гроші під вигаданими приводами, а у разі відмови платити – викрадали своїх жертв та відвозили їх до спеціально облаштованих катівень у місті.
  • Суми, які вони вимагали як сплату "боргів", коливалися від 3000 до 500 000 гривень.
  • Серед потерпілих був військовослужбовець ЗСУ. Його вагітну дружину фігуранти погрожували покалічити, а потім вбити, якщо воїн не передасть їм 190 тис. грн.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування