Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністри оборони Латвії та України обговорили в Києві створення "коаліції дронів"

Вівторок, 12 грудня 2023, 21:02
Міністри оборони Латвії та України обговорили в Києві створення коаліції дронів
Умєров і Спрудс. фото: Міноборони україни

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс у вівторок прибув до Києва, де обговорив з українським візаві Рустемом Умєровим створення "коаліції дронів" на підтримку України.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Міноборони України

Деталі: Під час першої зустрічі зі Спрудсом Умєров подякував Латвії за всю військову допомогу, а також ініціативу у створенні "коаліції БПЛА".

Реклама:

"Адже розвиток цієї війни доводить, що перевага у спроможностях за цим напрямом часто є вирішальною на полі бою", – сказав він.

Голова Міноборони Латвії підтвердив, що його країна продовжить підтримку України та співпрацю з нею. Він пояснив, що "коаліція дронів" і технології для їхнього розвитку важливі, аби сприяти порятунку життів військових та наближенні перемоги України в цілому.

"Розвиток технологій, зокрема таких, що убезпечують життя солдатів, є ключовим напрямом нашої роботи", – цитує його українське відомство.

ВІДЕО ДНЯ

У межах Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") союзники домовились створити кілька спеціальних коаліцій для розвитку військових спроможностей Києва.

Приміром, напередодні Велика Британія та Норвегія офіційно оголосили про створення Коаліції морських сил і засобів, яка відповідатиме за посилення військово-морських спроможностей України.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: