Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потрібен прогрес: Шольц обіцяє домагатися згоди саміту ЄС про переговори з Україною

Четвер, 14 грудня 2023, 12:40
Потрібен прогрес: Шольц обіцяє домагатися згоди саміту ЄС про переговори з Україною
Олаф Шольц, фото Getty Images

Глава німецького уряду Олаф Шольц, прибувши на засідання Євроради у Брюсселі, заявив про свою підтримку відкриттю переговорів про вступ України до Європейського Союзу і пообіцяв докласти зусиль для позитивного рішення саміту ЄС.

Джерело: кореспондент "Європейської правди" із Брюсселя

Пряма мова Щольца: "Я вже говорив у німецькому Бундестазі: Німеччина дуже підтримує пропозицію комісії щодо України. Тож ми також будемо тут активно намагатися досягти доброго європейського розуміння для спільних дій".

Реклама:

Деталі: Так Шольц прокоментував головну тему саміту – європереговори з Україною.

Говорячи про потенційне вето угорського прем’єра Віктора Орбана, Шольц зазначив, що зараз важливо, "аби усі одне з одним поговорили, і щоб це відбулося з добрим наміром домовитися"

Пряма мова Шольца: "Я абсолютно переконаний, що це необхідні дебати тут, у Європі. Ми повинні досягти прогресу у цих процесах приєднання (нових членів). 

ВІДЕО ДНЯ

Це є рішенням ЄС, що ми готові до розширення, що обговорюється з державами західних Балкан, Молдовою, Україною та Грузією".

Цьому передувало: Вранці 14 грудня ключові лідери спробували переконати Орбана у потребі підтримки України. Після цього угорський лідер заявив, що не проти вступу України у ЄС, але "не бачить причин" для переговорів.

Читайте також: Австро-Угорщина проти України: як виникла і чого вимагає "коаліція Орбана" перед самітом ЄС

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: