Politico: Зеленського не запросили на саміт ЄС, бо злякалися реакції Орбана

Четвер, 14 грудня 2023, 16:14
Politico: Зеленського не запросили на саміт ЄС, бо злякалися реакції Орбана
Зеленський і Орбан, фото: Getty Images

Лідери Європейського Союзу були готові запросити президента Володимира Зеленського на саміті ЄС в Брюсселі, однак не стали цього робити через побоювання щодо реакції угорського прем'єра Віктора Орбана. Сам Зеленський теж хотів бути особисто присутнім на саміті.

Джерело: Politico з посиланням на власні джерела, пише "Європейська правда"

Деталі: За словами двох європейських дипломатів, на зустрічі представників країн ЄС кілька послів висловили застереження щодо запрошення Зеленського на саміт.

Реклама:

Вони побоювалися, що присутність українського президента може викликати антагонізм у прем’єра Угорщини Віктора Орбана і зробить позицію угорця щодо України ще більш непоступливою.

Поза тим, за даними "Європейської правди", ще до середи ймовірність запрошення Зеленського до особистої участі у саміті розглядалася як реальна.

Як повідомлялось, Зеленський звернувся до лідерів ЄС у четвер у режимі відеозв’язку та закликав їх лишити Путіна незадоволеним домовленостями.

ВІДЕО ДНЯ

Детально про розклад сил перед самітом читайте у статті "Австро-Угорщина проти України: як виникла і чого вимагає "коаліція Орбана" перед самітом ЄС".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: