Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибух гранат у сільраді на Закарпатті: депутату обрали запобіжний захід

Неділя, 17 грудня 2023, 20:29
Вибух гранат у сільраді на Закарпатті: депутату обрали запобіжний захід
СЕРГІЙ БАТРИН ІЗ ГРАНАТАМИ НА СЕСІЇ СІЛЬРАДИ, СКРІНШОТ ВІДЕО ПОЛІЦІЇ

Депутату Керецьківської сільської ради на Закарпатті Сергію Батрину, який підірвав три гранати під час засідання сільради, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Джерело: Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області, Офіс генпрокурора

Дослівно: "Сьогодні 17 грудня, відповідно до ухвали слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави щодо 54-річного громадянина України, діючого депутата Керецьківської сільської ради Хустського району Закарпатської області VIII скликання, що підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 258 КК України (Терористичний акт)".

Реклама:

Деталі: У суді з посиланням на матеріали розслідування зазначили, що депутат вирішив підірвати гранати "з метою впливу на прийняття рішень, чи вчинення або невчинення дій керівництвом Керецьківської ОТГ Хустського району".

За невстановлених досудовим розслідуванням обставин він "придбав 3 вибухові пристрої, схожі на гранати".

"У подальшому підозрюваний разом з іншими депутатами прибув на засідання 24 сесії Керецьківської сільської ради VIII скликання. Перебуваючи на вказаному засіданні, підозрюваний намагався вплинути на прийняття рішень керівництва та інших депутатів, однак не досяг бажаного. Після вказаного, ненадовго залишивши приміщення проведення сесії підозрюваний, повернувшись до сесійної зали, дістав з кишень куртки три вибухові пристрої та кинув на підлогу. Унаслідок вибухів тілесні ушкодження різного ступеня важкості отримали 23 особи, присутні в сесійній залі", - йдеться в повідомленні суду.

ВІДЕО ДНЯ

Оновлено: Пізніше Офіс генпрокурора повідомив, що у зв’язку зі смертю одного з потерпілих після вибуху гранати вирішується питання щодо перекваліфікації дій чоловіка на ч. 3 ст. 258 КК України. Йдеться про вчинення терористичного акту, що призвело до загибелі людини.

Передісторія:

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: