Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Латвія вчетверо збвільшить підготовку українських військових

Понеділок, 18 грудня 2023, 15:19
Латвія вчетверо збвільшить підготовку українських військових
Фото: Getty Images

Латвія готова збільшити кількість тренувань українських військових до кінця 2023 року.

Джерело: "Європейська правда"; Міноборони України, яка повідомляє про розмову під час зустрічі у Києві делегацій міністерств оборони двох країн під головуванням міністрів Рустема Умєрова та Андріса Спрудса

Деталі: Після того, як обсяги підготовки за участі Латвії збільшились більше ніж учетверо, до кінця року Рига підготовить ще понад 1500 військових ЗСУ, заявив начальник управління доктрин та індивідуальної підготовки головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу ЗСУ полковник Микола Губень.

Реклама:

За його словами, за сприяння Латвії з липня 2022 року вдалося підготувати близько 350 українських військовослужбовців за декількома напрямами підготовки.

Він пояснив, що ці тренування суттєво підвищують якість підготовки особового складу, тоді як українська сторона пропонує врахувати отриманий її військовими бойовий досвід у подальшому процесі підготовки.

"Пропонується у 2024 році за участі Латвії провести підготовку орієнтовно 96 командирів відділень та 360 бойових медиків", – заявив Губень.

ВІДЕО ДНЯ

Зазначають, що Латвія тренує українських військових за такими напрямами, як базова загальновійськова підготовка, підготовка лідера "офіцер – сержант", сапер, стрілець та інші.

Раніше міністр оборони Латвії Андріс Спрудс обговорив з українським візаві Рустемом Умєровим створення "коаліції дронів" на підтримку України.

Перед цим президенти держав Балтії обговорили питання регіональної співпраці, а також допомогу Україні. 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: