Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Міноборони закликали не порівнювати рекрутинг і мобілізацію

Вівторок, 19 грудня 2023, 17:09
У Міноборони закликали не порівнювати рекрутинг і мобілізацію
Фото ілюстративне

В Міністерстві оборони України закликали не протиставляти рекрутинг мобілізації, оскільки не може бути такого, що країну боронять тільки ті, хто хочуть.

Джерело: начальник Управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк в ефірі телемарафону

Пряма мова: "У нас нічого не змінюється щодо загалом підходів мобілізації, чи правових підстав для вручення повісток тощо. Держава має повідомити громадянину, що він потрібний для захисту країни, або повідомити громадянину, що він має оновити свої дані. Власне це його обов’язок, якщо громадянин цього не зробив, то треба повідомляти".

Реклама:

Деталі: Павлюк також висловив оцінку, що є величезна кількість людей, які з честю захищають країну і готові це роботи, і говорити про "тотальну неготовність українців захищати країну" не можна. Також він розповів деталі кампанії рекрутингу до армії.

Пряма мова: "Є якась ілюзія, що рекрутинг існує замість мобілізації. Рекрутинг – це сервіс для громадян, які готові мобілізуватися до ЗСУ. Ми зі свого боку працюємо над тим, щоб створити механізми, щоб цей сервіс працював краще і дозволяв вибір спеціальності…будемо це масштабувати. Щоб у людини був стимул.

Якщо ти не чекаєш повістки і користуєшся механізмом рекрутингу, то ти отримуєш більший контроль над тим, що з тобою буде у війську, бо ти отримуєш кращі сервісні підходи. Але треба сказати абсолютно чесно, що не може бути такого, що країну боронять тільки ті, хто хочуть. Не буде такого. Є потреба в певній кількості людей – держава кличе цю кількість людей…

ВІДЕО ДНЯ

Некоректно ставити в один ряд і порівнювати, що ефективніше мобілізація чи рекрутинг. Це не конкуруючі системи. Одне не замість іншого".       

Передісторія:

  • Нещодавно Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний заявив, що новий проєкт рекрутингу до Збройних сил України поки що зарано оцінювати, а в питаннях мобілізації необхідно повернути існуючі рамки.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: