Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Празі суд підтвердив вирок найманцю, який з 2014 року воював проти України на Донеччині

Середа, 20 грудня 2023, 06:53
У Празі суд підтвердив вирок найманцю, який з 2014 року воював проти України на Донеччині
Фото руху «Жовта Стрічка» у Telegram

У вівторок Верховний апеляційний суд Праги підтвердив вирок, 21 рік тюремного ув'язнення, колишньому військовому Мартіну Сукупу за його активну участь у бойових діях в Україні на боці росіян у період із 2014 до 2018 року. 

Джерело: Радіо Прага

Деталі: Суд визнав його винним у скоєнні теракту та участі в терористичному угрупованні. Чоловіка притягують до кримінальної відповідальності як такого, що переховується від правосуддя. 

Реклама:

За словами голови апеляційної колегії Владіміра Стіборжика, не було жодних сумнівів у тому, що злочин мав місце, і що його скоїв саме Сукуп. Якщо він повернеться до Чехії, то зможе вимагати нового слухання справи. 

Мартін Сукуп був звільнений з чеської армії в 1997 році. Відповідно до вироку, чоловік з наміром активної підтримки сепаратистських угруповань на сході України він у червні 2014 року виїхав до Донецької області. Там він був озброєний та екіпірований і брав активну участь у бойових діях проти українських урядових сил. 

За даними прокуратури, він обіймав різні посади у військових структурах так званої Донецької народної республіки щонайменше до травня 2018 року. Подальша його доля невідома.

ВІДЕО ДНЯ

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: