Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони прокоментувало розкрадання на закупівлі снарядів: кошти будуть повернуті

П'ятниця, 22 грудня 2023, 23:40
Міноборони прокоментувало розкрадання на закупівлі снарядів: кошти будуть повернуті
Затримання фігуранта справи, Фото: СБУ

Міноборони працює над поверненням коштів, які були переведені виробнику боєприпасів в результаті корупційної схеми, юристи вивчають можливість розірвання контракту.

Джерело: "Інтерфакс-України" з посиланням на керівника управління преси та інформації МОУ Іларіона Павлюка в ефірі телемарафону

Пряма мова Павлюка: "Ми їх (кошти – ред.) повернемо, уже над цим працюємо. Це був контракт, за яким було здійснено проплату, але жодних поставок не було зроблено. Юристи вивчають ці механізми, як правильно зараз розірвати контракт і повернути кошти".

Реклама:

Деталі: Павлюк також підкреслив "особливий цинізм" цієї угоди. "Люди купували законтрактовані боєприпаси під час війни. Вони їх намагалися купити з націнкою в 30%. І важливо, що це могло перешкодити тим законтрактованим поставкам, які були. Тому що вони пропонували дорожчий контракт виробнику на ці ж боєприпаси з іншим темпом виробництва, меншим", - сказав він.

За його словами, це надзвичайно важливий випадок, коли спрацювали антикорупційні механізми і ті, хто здійснив цю оборудку, дуже швидко опинилися в кайданках.

Що передувало: 22 грудня у Києві затримали керівника одного з Головних управлінь Міноборони, який причетний до розкрадання 1,5 млрд грн на закупівлі артилерійських снарядів для ЗСУ.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: