Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем'єрка Сербії каже, що спецслужби Росії попередили Белград про протести

Понеділок, 25 грудня 2023, 10:46
Прем'єрка Сербії каже, що спецслужби Росії попередили Белград про протести
Getty Images

Прем’єр-міністерка Сербії Ана Брнабич заявила, що російські спецслужби надали сербській владі інформацію про можливі інциденти на протестах у Белграді.

Джерело: Ана Брнабич в ефірі телеканалу Pink, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: Брнабич стверджує, що особисто спілкувалася із західними дипломатами, щоб повідомити їм про надану російськими спецслужбами інформацію, але вони нібито не сприйняли ці дані всерйоз.

Реклама:

Пряма мова: "У нас була інформація від служб, які про це попереджали. Перш за все, цю інформацію нам надала російська спецслужба, але (представники західних країн – ред.) звинуватили нас у поширенні дезінформації і в тому, що це нісенітниця. 

Вони сміялися, і, як сказав президент (Александар Вучич – ред.), хтось сприйняв це серйозно, хтось хотів допомогти, а багато хто знав і не хотів допомагати".

Деталі: Брнабич також порівняла події у Белграді з українською Революцією гідності, сказавши, що у Сербії "не буде нового Майдану".

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, сербська прем’єрка звинуватила опозиційну коаліцію "Сербія проти насильства" в спробі "насильницької дестабілізації держави".

Передісторія:

  • Ввечері 24 грудня у Белграді відбулась акція протесту проти результатів парламентських виборів в країні, учасники якої намагалися прорватися в будівлю мерії.
  • Тисячі людей зібралися перед мерією Белграда на запрошення опозиційної коаліції "Сербія проти насильства". Це вже сьома акція протесту проти результатів парламентських виборів у Сербії, які, за словами опозиції, відбулись з численними порушеннями.
  • Представники опозиції хотіли виступити з балкона мерії, але поліція їм не дала цього зробити, застосувавши сльозогінний газ.
  • За підсумками дострокових виборів у Сербії, перемогу здобула політсила президента Александара Вучича. 
  • Опозиційний альянс "Сербія проти насильства" (SPN) заявив про серйозні порушення виборчого законодавства на виборах до міської ради Белграда. Відтоді сотні прихильників SPN мітингували біля Державної виборчої комісії в Белграді.

Більше про ситуацію дивіться у відео "Європейської правди" або читайте у статті: Коаліція з Орбаном та рептилоїди в запасі: як вибори у Сербії посилили президента Вучича.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: