Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві затримали власника провайдера, який транслює пропаганду РФ

Вівторок, 26 грудня 2023, 13:35
У Києві затримали власника провайдера, який транслює пропаганду РФ
фото прокуратури

Правоохоронці викрили власників підприємства-провайдера з Луганщини, які з 2014 року транслюють російські телеканали.

Джерело: пресслужба СБУ, Луганська обласна прокуратура

Деталі: За даними слідства, підозрювані ‒ жителі Кадіївки, син і мати, власники місцевого товариства, яке здійснює діяльність у сфері телевізійного мовлення.

Реклама:

Підприємство ще до захоплення окремих територій Луганської області транслювало російські пропагандистські телеканали з метою поширення антиукраїнських настроїв серед населення, зазначають у прокуратурі.

Крім того, фігурант в обмін на "безперешкодне" ведення бізнесу надав ворогам дані абонентів провайдера.

Після подій 2014 року чоловік виїхав до Києва, де до сьогоднішнього дня дистанційно віддавав накази матері щодо подальших дій і отримував грошові кошти.

ВІДЕО ДНЯ

Навесні 2015 року жінка під керівництвом сина перереєструвала товариство на території захопленого міста відповідно до законодавства псевдореспубліки та отримала свідоцтво "міністерства цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій ЛНР".

Надалі, після підписання "договору про приєднання "ЛНР" до РФ", спільниця за попередньою змовою з сином зареєструвала підприємство за російським законодавством.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного в Києві правоохоронці виявили понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. Повідомляється, що на ці кошти накладено арешт.

Власникам підприємства-провайдера програмних послуг інкриміновано провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором та незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, за попередньою змовою групою осіб.

Оскільки жінка перебуває на тимчасово окупованій території, їй повідомлено про підозру заочно.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: