Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці найбільше довіряють Зеленському і Кіму, не довіряють − Бойку і Тимошенко

Середа, 27 грудня 2023, 16:16
Українці найбільше довіряють Зеленському і Кіму, не довіряють − Бойку і Тимошенко
Володимир Зеленський. Фото ОП

У кінці 2023 року українці найбільше довіряють президенту Володимиру Зеленському, голова Миколаївської ОВА Віталію Кіму та міністру закордонних справ Дмитру Кулебі.

Джерело: результати опитування, проведеного Фондом "Демократичні інціативи" імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 8 по 15 грудня

Дослівно соціологи: "Серед політиків, посадовців, громадських діячів, рівень довіри до яких оцінювався під час цього дослідження, найчастіше респондентами висловлювалася довіра до  В. Зеленського (71%), В. Кіма (65%), Д. Кулеби (56%),  С. Притули (55%), М. Подоляка (52%)".

Реклама:

Деталі: Також частіше висловлювали довіру, ніж недовіру, до секретаря РНБО Олексія Данілова (відповідно 44% і 30%), глави СБУ Василя Малюка (відповідно 41% і 21%), глави Міноборони Рустема Умєрова  (відповідно 35% і 22%), глави МВС Ігоря Клименка (відповідно 31% і 21%).   

 
Інфографіка з сайту dif.org.ua

Водночас більшість опитаних не довіряють нардепу Юлії Тимошенко (85%), ексраднику ОП Олексію Арестовичу (82%), нардепам Юрію Бойку (81%), Петру Порошенку (74%), Мар’яні Безуглій (58,5%), Давиду Арахамії (57%), керівнику ОП Андрію Єрмаку (54%).

Також частіше висловлювали недовіру, ніж довіру, до мера Києва Віталія Кличка (не довіряють йому 45%, довіряють 40%), глави уряду Дениса Шмигаля (відповідно 42% і 38%), спікера ВР Руслана Стефанчука (відповідно 41% і 28%), заступника керівника ОП Олега Татарова (відповідно 34% і 10%), нардепів Данила Гетьманцева (відповідно 33% і 20%), Ольги Стефанішиної (відповідно 23% і 17%), заступника керівника ОП  Ростислава Шурми (відповідно 21% і 10%).

ВІДЕО ДНЯ
 
Інфографіка з сайту dif.org.ua

Дослідження тривало з  8 по 15 грудня 2023 року. Методом опитування face-to-face опитали 2 019 респондентів у віці від 18 років, що мешкають на території, яка контролюється урядом України. У Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях опитування відбувалося лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Водночас, соціологи зазначають, що додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...